Η εταιρεία (The Corporation)

“The Corporation” (των Mark Achbar, Jennifer Abbott, Joel Bakan, Παραγωγή: Big Picture Media Corporation, σε συνεργασία με TV ONTARIO, Vision TV, Knowledge Network, Saskatchewan Communications Network και ACCESS: The Education Station, 2003, 145’)

Προκλητικό, πνευματώδες, στυλάτο και σαρωτικά ενημερωτικό, το The Corporation εξετάζει τη φύση και τη θεαματική άνοδο του κυρίαρχου θεσμού των ημερών μας. Τόσο ντοκυμαντέρ, όσο και κίνημα, μεταμορφώνει τους θεατές του και καταπλήσσει τους κριτικούς με τη διορατική και συναρπαστική του ανάλυση. Έχει τιμηθεί με 26 διεθνή βραβεία, τα δέκα Επιλογής του Κοινού, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Κιν/φου Sundance.

Θεωρώντας δεδομένη την υπόσταση της Εταιρείας ως νομικού «προσώπου», που αντιμετωπίζεται σαν οντότητα, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, το ντοκυμαντέρ ξαπλώνει την Εταιρεία στο ντιβάνι του ψυχιάτρου για να ρωτήσει «τι άνθρωπος είναι;». Και δεν αργεί να λάβει την απάντηση: Ψυχοπαθής!

Περιλαμβάνει περισσότερες από 40 συνεντεύξεις με προσωπικότητες, όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ, η Ναόμι Κλάιν, ο Μίλτον Φρίντμαν, ο Χάουαρντ Ζιν, η Βαντάνα Σίβα και ο Μάικλ Μούρ, αλλά και με στελέχη επιχειρήσεων, όπως η Pfizer, η Goodyear, και η Royal Dutch Shell, ακτιβιστές και ανθρώπους εκ των έσω, που αποκαλύπτουν…

Γλώσσα: Αγγλικά

http://www.black-tracker.gr/details.php?id=184 http://www.black-tracker.gr/download.php?id=184&file=The_Corporation.torrent

http://www.thecorporation.com/