Παρασκευή ψωμιού και συζήτηση για τις παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών στο ΣυνΑλλοις

afisaΤο Σάββατο, 10 Μάρτη, φιλοξενούμε στο χώρο του Συν-Αλλοις (Νηλέως 35 - Θησείο) δύο εκδηλώσεις σχετικές με τη διατροφή. Στις 3 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πρακτικό εργαστήριο παρασκευής ψωμιού, από τη Νέα Γουινέα. Στις 6 το απόγευμα, ο βιοκαλλιεργητής Γιώργος Αντωνόπουλος θα μας μιλήσει για τις παραδοσιακές ποικιλίες σιτηρών που καλλιεργεί, αλλά και για τη γενικότερη πρακτική και φιλοσοφία του στο χώρο της βιολογικής καλλιέργειας.

Η ελευθερία του Διαδικτύου βρίσκεται σε κίνδυνο!

a Φαντάσου έναν κόσμο χωρίς ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και την πληροφορία... Μάθε περισσότερα... dln, βικιπαίδεια

Γιορτή εγκαινίων του Συνεταιρισμού Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Άλλοις”

συναλλοις

Ο Συνεταιρισμός Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-Άλλοις” σας προσκαλεί στο χώρο του στην Νηλέως 35, στο Θησείο, για να γιορτάσουμε μαζί τα εγκαίνιά του. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι σας καλούμε να γνωριστούμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντα που διακινούμε, ενώ από τις 6μμ και μετά θα ζεστάνουμε το κλίμα με live μουσική, κάστανα στα κάρβουνα και διάθεση για χειμερινή γιορτή!

Ο Συνεταιρισμός «Συν-Άλλοις» είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με κύριο στόχο τη διακίνηση των προϊόντων και την ιδέας του εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου. Ενός εμπορίου που, απέναντι στη λογική της “ελεύθερης αγοράς” και του ανταγωνισμού, στηρίζεται στις άμεσες ανθρώπινες σχέσεις και στη συνεργασία. Που υπακούει στις ανάγκες των πολλών, παραγωγών και καταναλωτών, και όχι στην συσσώρευση κερδών για τους λίγους.

Θα γευτούμε, λοιπόν, τον καφέ του κινήματος των ζαπατίστας στο Μεξικό, θα γλυκαθούμε με τη ζάχαρη του κινήματος των «χωρίς γη» της Βραζιλίας, τις σοκολάτες αλληλέγγυου εμπορίου με πρώτες ύλες από συνεταιρισμούς της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, τα κουλουράκια του γυναικείου συνεταιρισμού της Φτελιάς. Θα μοιραστούμε σπιτικά εδέσματα φτιαγμένα με προϊόντα εγχώριων συνεταιρισμών και παραγωγών που φιλοξενούμε στο χώρο μας.

Πάνω απ' όλα, όμως, θα πάρουμε μια γεύση από τη δυνατότητα να αναπτύξουμε διαφορετικές οικονομικές σχέσεις, βασισμένες στην συνεργατική δράση, στην ισότιμη και συλλογική εργασία, στον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Ήδη από την εμπειρία μας στον συνεταιρισμό «ο Σπόρος», γνωρίζουμε ότι αυτός ο άλλος κόσμος δεν είναι μια ουτοπία. Τα δίκτυα αλληλέγγυας οικονομίας επεκτείνονται καθημερινά σε ολόκληρο τον πλανήτη αλλά και στην Ελλάδα, και χρειάζονται την στήριξη και τη δραστηριοποίηση όλων μας για να ανθίσουν.

Σας περιμένουμε!

ο Σκόρος γιορτάζει... (17/12)

...στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, από τις 12:30 έως ..........

afisaki

Μοιραζόμαστε αντικείμενα, σκέψεις, ρούχα, ιδέες, βιβλία, χαμόγελα, γνώσεις
και κουρέματα!!!

- αναστοχαζόμαστε τις ανάγκες μας
- οικοδομούμε σχέσεις συνεργασίας και ισοτιμίας
- δημιουργούμε Δομές Αλληλέγγυας Οικονομίας
- δεν προσφέρουμε ελεημοσύνη
- δεν αναπολούμε την χαμένη μας καταναλωτική δύναμη

*ελάτε να διασκεδάσουμε και να ενισχύσουμε οικονομικά τον Σκόρο*

Ύλη για ανεξάρτητη κυκλοφορία