Ο σπόρος για το 3ο διεθνές συνέδριο βιοτεχνολογίας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΜΑΣ...

Στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (πολυχώρο Αθηναϊς) το 3ο διεθνές συνέδριο βιοτεχνολογίας. Ένα συνέδριο που διοργανώνεται από ένα μέτωπο πολυεθνικών επιχειρήσεων (αγροχημικών, φαρμακευτικών) και «πρόθυμων» επιστημόνων υπό την αιγίδα κρατικών φορέων προκειμένου να προετοιμάσουν και να προωθήσουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο της κοινωνικής και βιολογικής ζωής.

Η σύγχρονη βιοτεχνολογία είναι η τεχνολογία που μέσω της γενετικής τροποποίησης έρχεται να εκπληρώσει το εφιαλτικό σενάριο της πλήρους επικράτησης του καπιταλιστικού συστήματος όχι μόνο επάνω στις ζωές των ανθρώπων και στη φύση, αλλά και πάνω στο γενετικό υλικό τους. Ένα γενετικό υλικό το οποίο μπορεί να αποτελέσει ιδιοκτησία των εταιρειών και κατ’ επέκταση ένα νέο εμπόρευμα στα ράφια του σούπερ μάρκετ ύστερα και από τη δυνατότητα που έδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για πνευματική κατοχύρωση του.

Η ανάπτυξη της βιοτεχνολοχίας τα τελευταία χρόνια αποτελεί λογική συνέχεια μιας κοινωνίας οι ανάγκες της οποίας ετεροκαθορίζονται από την αγορά και μιας «επιστήμης», χρηματοδοτούμενου οργάνου των πολυεθνικών κολοσσών, αποκομμένης από τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

...ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Σε μια εποχή όπου η κοινωνία δεν αρθρώνει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομά της, αυτό που χρειαζόμαστε είναι συλλογική αντίσταση που θα ξεπερνά τα όρια της διαμαρτυρίας και θα δημιουργεί το πεδίο για έμπρακτη ρήξη και αντιπαράθεση με τις επιταγές των κυρίαρχων στα πλαίσια της καθημερινότητάς μας με κάθε μέσο (αντιπληροφόρηση, ολιστική ιατρική, μποϋκοτάζ προϊόντων - εταιρειών, δημιουργία εναλλακτικών δικτύων ανταλλαγής σπόρων, παραγωγής και διακίνησης τροφίμων).

Για τη δημιουργία μιας κοινωνίας:
- με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ισότητα.
- με τεχνολογία που θα εξυπηρετεί τις συλλογικές ανάγκες
- σε αρμονία με τη φύση

Ευκαιρία εκδήλωσης αυτού του αγώνα αποτελεί και η πορεία που καλέστηκε από πολλές συλλογικότητες ενάντια στο 3ο διεθνές συνέδριο βιοτεχνολογίας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10, 11:00
Συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο «Ο σπόρος»