Προώθηση ΓΤΟ από έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου

Σαφές προμοτάρισμα των μεταλλαγμένων στην Ελλάδα συνιστά η μόνιμη έκθεση βιοτεχνολογίας που λειτουργεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου και έχει ως αποδέκτες, νέους και σχολεία που επισκέπτονται το Ίδρυμα. Συγκεκριμένα, στην υποενότητα της έκθεσης με τίτλο «Η τροποποιημένη φύση», η οποία περιλαμβάνει 21 εκθέματα και δραστηριότητες, προσκαλείται καθημερινά το πιο εύπλαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, η μαθητική νεολαία, σε μια «ευχάριστη» (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος) γνωριμία με «ασυνήθιστους κήπους» γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του Αρχιπελάγους και σχετικό κείμενο από τοbiotechwatch.gr.

Ζαπατιστικό ημερολόγιο 2011 από Αλάνα & ημερολόγιο Πελίτι

Για όλους το φως.

Όλα για όλους.

Για μας η χαρά της εξέγερσης.

Τίποτα για μας.

[...] Ψάχνουμε πώς είναι η λέξη «παραδίνομαι» στις ιθαγενικές γλώσσες και δεν το βρίσκουμε. Δεν μεταφράζεται στα τσοτσίλ ούτε στα τσελτάλ, κανείς δεν θυμάται να υπάρχει αυτή η λέξη στα τοχολομπάλ ή στα τσολ. [...] Κάποιος έρχεται, με το καπέλο και το ντουφέκι να στάζουν νερό. «Έχει καφέ», ενημερώνει. Όπως συνηθίζεται σε αυτά τα μέρη, κάνουμε ψηφοφορία για να αποφασίσουμε αν θα πιούμε καφέ ή αν θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τη λέξη «παραδίνομαι» στην αληθινή γλώσσα. Κερδίζει παμψηφεί ο καφές. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ.... Θα μείνουμε μόνοι;

EXWFYLLO
Το ημερολόγιο εκδίδεται από την ομάδα "αλάνα". Τα έσοδα από την πώλησή του θα δοθούν για την ενίσχυση του EZLN.

τιμή: 6 ευρώ

Το ημερολόγιο μπορείτε να βρείτε από την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη στον Συνεταιρισμό “ο Σπόρος” (Σπύρου Τρικούπη 21).

***
2011_peliti
Ο Παύλος Γεωργιάδης μας παρουσιάζει αγρότες απομακρυσμένων περιοχών, των Ιμαλαΐων της Ινδίας, της Κίνας και της Ταϋλάνδης καθώς επίσης και του Μεξικό.
Τιμή 5 ευρώ.

Το ημερολόγιο μπορείτε να βρείτε στον Συνεταιρισμό “ο Σπόρος” (Σπύρου Τρικούπη 21).

Προβολή ντοκιμαντέρ-συζήτηση: Οι άγνωστες εξεγέρσεις της Ινδίας (16/12, Σπορο-χώρος)

Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση στον Σπορο-χώρο (Σπ. Τρικούπη 21, Εξάρχεια) Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, 8.00 μμ.

afisa-adivasi.jpg

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ινδία: Βαδίζοντας με τους συντρόφους - Οι άγνωστες εξεγέρσεις, ο άγνωστος πόλεμος του 21ου αιώνα» με κείμενα των Αρουντάτι Ρόι και άλλων ακτιβιστών και διανοουμένων του κινήματος της Ινδίας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Στο όνομα της ανάπτυξης» (50'), το οποίο αναφέρεται στον αγώνα υπεράσπισης της γης των Αντιβάσι ενάντια στις εξορυκτικές μεταλλευτικές, στη Σίνγκουρ και τη Ναντίγκραμ, το 2006-2007.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για το κίνημα των ιθαγενών λαών (Αντιβάσι) της Ινδίας και την αντίστασή τους στην στρατιωτική «Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι», τον πόλεμο που τους έχει κηρύξει το ινδικό κράτος κατ' εντολή των πολυεθνικών.

To «Εμείς και ο Κόσμος» αποκτά σταθερή παρουσία στο Συνεταιριστικό Πολυχώρο «Κουκούτσι» στο Ηράκλειο!

Εδώ και μερικούς μήνες το «Εμείς και ο Κόσμος» συνεργάζεται μαζί με μια δραστήρια ομάδα ανθρώπων για το άνοιγμα του Πολυχώρου «Κουκούτσι» στο Ηράκλειο. Την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του χώρου ανέλαβε μια ομάδα χειροτεχνών με την πρακτική και οικονομική στήριξη του άτυπου δικτύου παραγωγών και χειροτεχνών «Εν Οίκω». Το δίκτυο αυτό έχει γίνει γνωστό στο Ηράκλειο από τη διοργάνωση των σχετικών οικοφεστιβάλ.

Το «Εμείς και ο Κόσμος» προσκλήθηκε να συμβάλλει στο στήσιμο και στη λειτουργία αυτού του συνεταιριστικού πολυχώρου διαθέτωντας σε αυτόν προϊόντα δικαίου και αλληλέγγυου εμπορίου και διοργανώνοντας διάφορες δημιουργικές δράσεις και σε συνεργασία με τον ευρύτερο δίκτυο «Εν Οίκω». Ο πολυχώρος θα φιλοξενήσει και τα έργα του εργαστηρίου χειροτεχνίας «ΚΥΚΛΩ» το οποίο δημιούργησαν μέλη του «Εμείς και ο Κόσμος».

Οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Πολυχώρου δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί ωστόσο στο χώρο πραγματοποιούνται ήδη ορισμένες συναντήσεις προετοιμασίας της λειτουργίας του και γνωριμίας των ανθρώπων του. Ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα εδώ για να ενημερωθείτε για τις πρώτες αυτές εκδηλώσεις.

Τι είναι το «Κουκούτσι»:

Ο συνεταιριστικός πολυχώρος "Το κουκούτσι" είναι μια ομαδική προσπάθεια δημιουργίας ενός τόπου συνάντησης των ανθρώπων και των έργων τους.

Στο χώρο μας θα βρείτε χειροτεχνίες και βιολογικά προϊόντα γνωστά σε σας απο την συνάντηση "εν οίκω" που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Στο "Κουκούτσι" θα γευτείτε φρέσκους χυμούς, ροφήματα βοτάνων, καφέ και ... άλλα πολλά!, όλα προϊόντα των μελών μας.

Στο εργαστήριό μας θα παρακολουθήσετε μαθήματα κεραμικής, κοσμήματος και χρήσης βοτάνων.

Έχουμε κι άλλα !!!
Ελάτε να τα πούμε απο κοντά!

programma

Θα μας βρείτε στην οδό Αρχανών 19, (όπισθεν πλ. Κορνάρου). Είμαστε ανοιχτά απο Τρίτη έως Σάββατο, 17:00-22:00.

Εντοπίστε το «Κουκούτσι» στο χάρτη εδώ.
xarths_koukoutsi
Πηγή: http://blog.nuestromundo.gr/2010/11/to.html

2ήμερο: Κίνημα και διαδικτυακές e-ποδομές (29-30/10, Αθήνα)

afisa_espiv

Στο πλαίσιο του διήμερου αυτού, θα γίνει συζήτηση γύρω από την κινηματική χρήση του διαδικτύου από το 2008 και μετά, και γύρω από την ελευθερία του λόγου, την ασφάλεια, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση στο διαδίκτυο, δείχνοντας πώς μπορεί να λειτουργήσει το internet ως ένα εργαλείο των κοινωνικών αγώνων και πώς μπορούν κοινωνικά προτάγματα (όπως η αυτοδιαχείριση) να επιτευχθούν στο internet.

  • Συζήτηση γύρω από την κινηματική χρήση του διαδικτύου.
  • workshops σχετικά με την ανωνυμία και χρήση των υπηρεσιών του espiv
  • Προβολή μερικών μικρού μήκους video σχετικά με νόμους που αναφέρονται στη χρήση του internet (copyrights & torrent sites)
  • Πάρτυ

Cybrigade.org – Η διαχειριστική ομάδα του espiv

ΥΓ. Το site του Σπόρου και η λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούμε για την εσωτερική μας επικοινωνία φιλοξενείται στον σέρβερ espiv.

Ύλη για ανεξάρτητη κυκλοφορία